Kotkan Kokoomus

Puheenjohtajan tervehdys 28.2.2019


KOTKAN KOKOOMUS RY on suurin kotkalainen Kokoomuksen paikallisyhdistys. Yhdistys on sadan vuoden ajan  ajanut kotkalaisten asiaa sekä kunnallispolitiikassa että valtakunnapolitiikassa kokoomuksen arvomaailmaa ja perinteitä kunnioittavalla tavalla. Yhdistys juhli 100 vuotista taivaltaan 19.1.2019 yhdessä Kotkan Kokoomusnaiset ry kanssa oikeusministeri Antti Häkkäsen ollessa juhlapuhujana. 

Yhdistyksen poliittisen toiminnan tarkoituksena on markkinatalouteen perustuvan työn ja yrittämisen kautta tapahtuva tulevaisuuden rakentaminen ja yhteiskunnallisten epäkohtien korjaaminen. Sivistys, yksilön vapaus tehdä, yksilön vastuu ja mahdollisuuksien tasa-arvo mahdollistavat tämän tarkoituksen. 

Ulkoinen ja sisäinen turvallisuus ovat keskeisiä valtion tehtäviä ja niiden osalta yhdistyksemme vaikuttanut sekä puolueen sisällä että eri luottamustehtävien kautta. Poliisin määrärahojen aukko pitää paikata sekä puolustusvoimien määrärahat turvata niin meri-, maa- kuin ilmavoimien osalta. Vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja reserviläistoiminnan toimintaedellytyksiä ei saa heikentää varsinkaan kansallisen lainsäädännön tasolla vaan niitä tulee parantaa.

Viimeaikoina esille tulleet ikävät rikokset Oulussa ja muissa kaupungeissa saavat kansalaiset - ihan oikein - tuohtumaan asiasta. Onneksi oikeusministerimme Antti Häkkänen on ottanut jo kansanedustajana ollessaan kantaa asiaan ja nyt ministerinä lähtenyt jo yli vuosi sitten ajamaan lakimuutoshankkeita rangaistusten kiristämiseksi. Nyt istuvan Eduskunnan tulee säätää nämä laeiksi mitä pikimmin.

Eduskuntavaalit ovat tulossa. Marika Kirjavaisen luovuttua ehdokkuudestaan, Jari Elomaa, pitkän linjan kokoomuspolitiikko Kotkasta, astui tilalle. Jarin kampanja alkaa sunnuntaina 3.3.2019. Siellä mekin perheenä olemme, sillä kyseessä on kolmosten päivä. Kehotankin kaikkia jäseniämme tukemaan parhaaksi katsomaansa Kokoomuslaista kansanedustajaehdokasta niin teoin kuin sanoin. Vain osallistumalla voimme voittaa tulevat vaalit!


Uusille jäsenille tai jäsenyyttä harkitseville. Kokoomus on maltillinen keskusta-oikeistolainen puolue joka on ollut kokoava voima yli 100 vuotta maassamme. Meillä on katto korkealla ja seinät leveällä. Mukaan pääsee ja mukaan teidät kaikki halutaan. 

TERVETULOA MUKAAN VAIKUTTAMAAN SUOMEN JA KOTKAN SEURAAVAAN 100 VUOTISKAUTEEN!

Rami Eränen